Som lovat kommer här recepten på min mors goda Varma mackor:
Med champinjonstuvning:
- Färska champinjoner
- Matlagningsgrädde ca 3 dl
- Maizena redning
- Salt och peppar
- Vitlöksklyfta
- Portvin (valfritt)
- Persilja
- Rökt skinka
- Senap
- Pollarbröd fullkorn
- Ost
Stek champinjonerna tills de får gyllene färg. Häll i matlagningsgrädden, låt detta puttra lite.
Stek champinjonerna tills de får gyllene färg. Häll i matlagningsgrädden, låt detta puttra lite.
Rör i maizena redning, salta och peppra och ha i eventuell pressad vitlök. Om så önskas kan man med fördel ha i lite portvin.
Låt detta puttra ihop och tjockna.
Bred på senap på bröden och lägg en skiva rökt skinka.
Lägg sedan stuvningen på detta och in i ugnen på 200 grader tills dem blir gyllenbruna.
Musselstuvning:
- Burkmusslor
- Matlagningsgrädde
- Maizena redning 2-3 msk
- Musselspad
- Dill
- Salt och peppar
- Ost
- Pollarbröd fullkorn
Häll i musselspad och matlagningsgrädde tills det blir 3 dl allt som allt.
Häll i en kastrull och låt bli varmt. Rör om då och då så det inte kokar fast.
Häll i maizenaredning rör om tills det tjocknar.
Tillsätt musslor och dill.
Lägg på brödet, riv över ost och in i ugnen på 200 grader tills dem blir gyllenbruna
Servera gärna med en god sallad till.
Vill du göra den lite nyttigare kan man använda mager grädde och 5 % ost.
Lycka till och smaklig måltid! =)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar